Menu Sluiten

Twee keer per jaar reizen we af naar de modebeurs Pitti Uomo in Florence om inspiratie op te doen voor onze nieuwe collectie. Op deze beurs presenteren bekende merken hun nieuwste collectie. Top design talenten zijn ook aanwezig en lichten bijzondere fashion items uit. Ook deze keer hebben we weer leuke trends gespot voor het komende jaar. Zo komen de Britse ruitjes en de bandplooibroek weer terug. Maar er was meer en dat delen we graag in deze blog met je.

Lang, stoer en klassiek? De jassen!
Er zijn weer leuke trends gespot in de herenjassen. Net als vorig jaar zagen wij veel lange wollen mantels en jassen. Opvallend dit jaar zijn de dubbel breasted jassen. De dubbele knopen aan de voorkant sieren deze jas en dat geeft een mooie vintage look.

Tape it!
Een hele andere trend die we zien zijn de getapte naden in de winterjassen. Deze naden zorgen voor een waterdichte jas. Daarnaast geeft het ook nog eens een stoer effect.

 

Britse invloeden
De Britse ruitjes komen weer helemaal terug. Rood, blauw, lichtgrijs en nog veel meer kleuren. Op de beurs zagen we de ruitjes gebreid of geweven in colberts en gilets. Combineer een ruitjes colbert met een effen stropdas voor een prachtig effect.

Vintage alert
Bij de broeken zagen we opvallende trends. In veel collecties zie je de gewassen corduroy stof terugkomen. In de jaren ‘70 was deze stof heel erg populair. Maar op de modebeurs kwamen we ze dit jaar weer tegen in prachtige donkere kleurtinten.

Bandplooibroeken
Nog een opvallende trend die terug is van weggeweest is de bandplooibroek. Dankzij de extra plooi geeft deze broek je bovenbenen wat meer ruimte. De plooi geeft de broek ook een vintage twist. Deze broeken waren vooral in de jaren ‘60 en ‘70 populair. De broek zit meestal iets hoger en valt aan de onderkant wat wijder. Als je deze broek combineert met een mooie trui geeft het een prachtige vintage look.

Give me some red!
Er komt wat meer diversiteit qua kleuren in de collecties van aankomend jaar. De grijs en blauwtinten verplaatsen zich meer naar de achtergrond. We zien veel groene accenten en rode tinten terugkomen in de collecties voor aankomend jaar.

Verschillende kleurtinten

Wij hebben weer genoeg inspiratie opgedaan voor aankomend jaar. Benieuwd naar welke stijlen je terugziet in onze collectie? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Misschien ook interessant?